Velkommen til Susanne Stauns blog, Suzys blob, en sørgeligt forsømt blog om løst & fast om romaner, diverse – og skørlevned under krimimessen, fra dengang den stadig var sjov.

søndag den 11. november 2018

Og så holdt Sprogspillet lanceringsfest


Den 1. november holdt Sprogspillet lanceringsfest i Forfatterforeningens smukke lokaler:





Otte grupper dystede internt mod hinanden og samtidig med de andre grupper på tid. Datalogerne var oddset til at vinde, ikke kun fordi de havde nærstuderet reglerne på forhånd, men nok så meget fordi de er vant til, at bare én enkelt syntaksfejl i koden er undergang. Men de vandt ikke:  




Det var ellers de helt hårde drenge, der var rekrutteret til opgaven: DTU-rektor Mads Tofte, der har lært mig betydningen af ordet konkurrence; professor Søren Eilers, der hver uge finder fejl i mine Berlingske-klummer; stifter af Netcompany, Carsten Gomard, der har kigget med fra sidelinjen fra begyndelsen, og de supernørdede lektorer Ken og Torben, hvoraf sidstnævnte er superbruger i Facebookgruppen Sprogbøffer & Sprogjuveler. Man aner her også tv-journalist Tanja Jørgensen på hårdt arbejde. Det kom der en hel video ud af, som du kan se her:






Her spiller feminazier i den ene ende, Gyldendals redaktører i den anden –– muren, der adskiller dem, er lavet af god spansk rødvin, men det kan man desværre ikke se her. Også ærgerligt, at min højtelskede redaktør Niels Beider sidder med ryggen til på dette billede:




De Benhårde Brætbæster blev anført af ingen ringere end danmarksmester i stavning, Niels Søndergaard. Det er ham, der her er ved at rykke rundt på sine brikker. Ved siden af ham sidder Überbæstet, Renée –– læs min essay in POV-International, hvis du vil lære ham at kende ... brrrr! Overfor ham sidder helt utrolig hjælpsomme Klavs Sørensen, som i forne tider var med til at sætte gang i Besserwizzer.





Og her kommer journalistgruppen, der ikke kunne blive enige om reglerne ... Christine Ditlevsen fra K-Forum og Mette Fugl med ryggen til –– Berlingskes superpedant Søren Kassebeer, som er min indimellem-redaktør, er halvt skjult bag Fugl:






De kære, små såkaldte millennialer –– et hold, der stort set bestod af mine ungers venner:




Lokalerne er smukke, men akustikken og belysningen er elendig, så billederne med holdene fra Meta Film/Sam Productions (som snød!!) og TEKSOVS (tekstere og oversættere) blev desværre så rystede, at de måtte skrottes. Det lykkedes dog lige at få et billede af vinderen af den samlede dyst:





Det var Michael Teit Nielsen, vicedirektør i Ældre Sagen og Twitter-leverandør til avisernes sprogbøffer. Vi håber, at Den Røde Vindertrøje, som ud over et eksemplar af Sprogspillet, udgjorde Den Store Hoverende Hovedpræmie, passer Teit Nielsen. Tillykke!

Sprogspillet kan købes på egen webside:


Og er lige så stille på vej ud i boghandlerne. 

Skulle du have lyst til at læse om –– og grine lidt ad –– Sprogspillets tilblivelse, så konsulter min essay i POV International om Sprogspillet, der ikke ville dø af online.

Og så vil jeg lige tilføje, at de, 60 mennesker, drak 52 flasker vin ...