Velkommen til Susanne Stauns blog, Suzys blob, en sørgeligt forsømt blog om løst & fast om romaner, diverse – og skørlevned under krimimessen, fra dengang den stadig var sjov.

søndag den 9. februar 2014

Seneste fra digitaliseringsfronten ...

Nu er det meste af mit bagkatalog omsider blevet tilgængelig som e-bøger, senest Skadestuen, som kan fås her til den nette sum af 60 kr. Den er min absolutte yndlingsroman – den er jeg mest stolt af, både indholdsmæssigt og stilistisk.

Skadestuen betegner det sted, hvor kvinder kommer til skade, og mænd får plaster på.

Anne Sophia Hermansen skrev bl.a. om Skadestuen:
"Romanen, der er designet til at få nattesøvnen til at eksplodere, virker helt efter hensigten. Man æder sig igennem beskrivelserne af prostitution, nedværdigelse, desperation og uretfærdighed, også selv om man hører til typen, der hader elendighed og ikke bryder sig om for meget socialrealisme. Staun excellerer desuden i sin helt egen variant af humor, tør og næsten magisk på en og samme tid."

Leonora Christina Skov skrev bl.a.
"Først og fremmest er SKADESTUEN en absolut vægtig, men altgennemtrængende trøstesløs beretning om trafficking med stort, beskidt T. Så nådesløs på den alt for sandsynlige måde ... Susanne Staun har skrevet en overmåde tankevækkende roman, der lige så vel kan læses som et velkomment indlæg i den verserende debat om prostitution og trafficking. Læs den, som du vil. Men læs den endelig!"

Lars Bukdahl skrev bl.a.:
"Romanen er en krystalklar og -skarp indignationsroman ... vendt mod slavehandel, der trives rundt om i Europa og også i idyllen DK, men det er også en sindssygt tæt og koncentreret spændingsroman ... og en overbevisende og kompromisløs skildring af, hvordan og med hvilken sjæleråhed det uoverlevelige overleves ... Det er Stauns niende fremragende roman i træk, med og uden genre, siden hun debuterede i 1998. Det er altså godt gået, og hvad er det, jeg plejer at sige: Blæs den til bestseller!"

Litteratursiden anmeldelse, som slutter med at kalde romanen en "rædselsfuldt god roman", kan læses i sin helhed her